Znanje in dolgoletne izkušnje nam omogočajo, da vam odgovorimo na številna vprašanja, ki se vam porajajo o predelavi termoplastov:
Znanje in dolgoletne izkušnje nam omogočajo, da vam odgovorimo na številna vprašanja, ki se vam porajajo o predelavi termoplastov:


- od oblikovanja izdelka,
- izdelave orodja,
- do serijske proizvodnje.

Smo strokovnjaki za svetovanje, konstruiranje in izdelavo enokomponentnih - 1K, in večkomponentnih 2K in 3K orodij za predelavo termoplastov, GIT tehnologijo, zabrizgavanje elementov (hibridno brizganje).

Za vas vodimo projekt od ideje do izdelka in vam orodje dostavimo na ključ:

- vaš idejni izdelek tehnološko analiziramo,

- skonstruiramo orodje za njegovo izdelavo,

- vodimo izdelavo orodja,

- orodje testiramo, da preverimo korektnost izdelave in kvaliteto dobljenega izdelka,

- preverimo funkcionalno in mersko ustreznost izdelka,

- definiramo procesne parametre za izdelavo v serijskih pogojih.   

Lahko pa za vas izdelujemo tudi manjše serije izdelkov.

Vse to v aplikacijah avtomobilske, elektro, pohištvene industrije, gospodinjskih aparatih, embalaži in drugih tehničnih izdelkih.


Računalniška simulacija v procesu razvoja izdelka
Računalniška simulacija v procesu razvoja izdelka
November 2019

Računalniška simulacija ni v predelovalni industriji nič novega. V Sloveniji je že kar nekaj podjetij, razvojnih birojev ter orodjarn, ki v proces razvoja izdelka vključujejo računalniško simulacijo.

Tudi sami razvijamo nove izdelke iz termoplastov in izdelujemo orodja za produkcijo le-teh. Kar nekaj let je že, kar smo začeli razvijati izdelke in orodja na »sodoben« način (v celotnem procesu razvoja je prisoten računalnik). Prepričali smo se, da takšen način dela izdelek in orodje cenejše, skrajša čas izdelave in zviša nivo kvalitete.

Programska oprema reološke simulacije omogoča vpogled v osnovna tri področja;  polnjenje, hlajenje in zvijanje. Poleg tega imamo tudi različne specialne module za analizo; brizganje GIT, več komponentno brizganje, nabrizgavanje elementov (hibridno brizganje), brizganje MuCell, itd. Izboljšane in razširjene so baze podatkov o materialih in izpopolnjeni so »solverji« za materiale z dodatki.

Računalniška simulacija brizganja termoplastov v zadnjih 20ih letih
Računalniška simulacija brizganja termoplastov v zadnjih 20ih letih
April 2016

»Ali si v današnjem času lahko privoščimo razvoj izdelka na »tradicionalen način« ali z metodo »preizkušanja in napake«? Zagotovo ne. Vsako napako, odkrito šele takrat, ko imamo izdelek v rokah, lahko odpravimo le s spremembami na izdelku in orodju. To pa seveda pomen dodatne stroške za popravilo orodja in zakasnitev z začetkom proizvodnje. Vemo pa, da je tudi čas denar.« V današnjem času se računalnik ne uporablja le kot »risalna deska«, temveč skozi celoten proces projektiranja in konstruiranja brizganca in orodja, izdelave orodja, vodenja procesa predelave, simulacije polnjenja oblikovne votline.

Takole so izgledali uvodi v članke in razprave izpred 20 let. Kje smo danes? Kje, kako in kdo uporablja računalniško simulacijo danes?

Vidergar logo

Kraška ulica 9, 6230 Postojna
Slovenija


Matična št.: 8324123000
ID za DDV: SI26083779
TRR: SI56 1010 0005 7260 647

05 620 25 22
info@vidergar.siRobert Vidergar
direktor podjetja
031 673 945
robert@vidergar.si

Valentina Zorman
031 33 55 45
valentina@vidergar.si